24 Aralık 2011 Cumartesi

Milli Birlik Çağrısı


Eşrefoğlu Sosyo-Politik Kültür Dergisinden; ÖNSÖZ--- Milli Birlik Çağrısı

“Terörü Kardeşlik Ateşinde Yakmak” adlı düzenlemiş olduğumuz konferansımız bi nevi milli birlik çağrımızdır. Lütfen bu çağrımıza, Türklerle, Kürtlerle, Lazlarla, Dadaşlarla, Çerkezlerle, Araplarla, Süryanilerle, Alevilerle v.b. Cemaatlerle, Siyasi Partilerle, Farklı Derneklerle yani Sivil Toplum Örgütleriyle ayrımcılık-Etnisite yapmaksızın iman birliğiyle, iş birliğiyle, ortak ana dil birliğiyle bir bütün tutarak sosyal ekonomik ve kültürel çalışmaları artırıp eğitimi ortak bir hal alarak, milli kültür, milli şuur sağlamlaştırarak ve zihin birliği sağlandıktan sonra fikirlerimizi fiiliyata dökebiliriz. 





Bir milletin başarısı, mutlak bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkün olacaktır.bu mümkünat milletin güç birliğiyle elde ettiğimiz başarıdır.


Bizler Beyşehrimize, halkımıza ve tüm inanan insanlara katkımız olacağı inancı ile bu görevi üstlendik yapımız itibariyle, “bardağın dolu tarafını gören” anlayışına sahibiz.


“Birbirimizi sevmedikçe gerçek iman etmiş olamazsınız. İman etmedikçe cennete giremezsiniz.“  diye buyuran Allah’ın Resulün inancıyla karşınızdayız. Doğamızı, Yeryüzündeki her şeyi sevelim. Allah’ın yarattığı her şeyi sevelim.


Yeryüzünde felaket başa gelmeden önce onu önlemek ve korunmak çarelerini düşünmek gerekir.


 Yaratıcılık insanın en temel özelliklerinden biridir. İnsanın kendi doğasında beslenen bu yaratma isteği, teknolojideki gelişmelerin ana sebebidir. Artık neredeyse insan gibi görebilen, ses tanıyan, insandan daha hızlı ve isabetli karar veren sistemler mevcuttur. Günümüzde insan ve makine bir anlamda bütünleşmiştir. Buradan anlaşılacak ana başlık insan oğullarının ayrımcılık- etnik parçalara bölünme yapmadan tam anlamıyla bütünleştiğin de başarılamayacak bir şey yoktur.


Yeni sayımız için  iyi okumalar dileriz.


Eşrefoğlu Sosyo-Politik Kültür Dergisi Kurucusu Seyit Karakaya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder